Najbolji klik-klak kreveti za 2024. u Srbiji: Gde kupiti?

Najbolji klik-klak kreveti za 2024. u Srbiji: Gde kupiti?
30. april 2024.

Klik-klak kreveti: Savršeni spoj funkcionalnosti i stila

U potrazi ste za multifunkcionalnim rešenjem za svoj dom koji ne zauzima previše prostora? Klik-klak kreveti su pravi odgovor! Ovi inovativni komadi nameštaja kombinuju udobnost kauča sa praktičnošću kreveta, što ih čini idealnim izborom za manje stanove, gostinjske sobe ili dnevne sobe koje povremeno služe kao spavaće. Zahvaljujući jednostavnom mehanizmu, klik-klak kreveti se lako transformišu iz elegantnog sedišta u udoban krevet, pružajući maksimalnu funkcionalnost bez kompromisa na dizajnu. U ovom vodiču, istražićemo zašto su klik-klak kreveti toliko popularni, šta ih čini posebnim, i naravno, predstavićemo vam najbolje modele koje možete pronaći na tržištu Srbije. Pridružite nam se u otkrivanju kako ovi kreveti mogu unaprediti vaš životni prostor!

Prednosti klik-klak kreveta

Klik-klak kreveti su dizajnirani da maksimalno iskoriste prostor i pruže izuzetnu udobnost. Glavna prednost ovih kreveta je njihova dvostruka funkcija - mogu se koristiti kao sofisticirani kauč tokom dana, a uveče se brzo i lako pretvaraju u udoban krevet. Idealni su za one koji žive u manjim prostorima ili često imaju goste. Osim funkcionalnosti, klik-klak kreveti su i izuzetno stilski prilagodljivi. Dolaze u različitim materijalima, bojama i dizajnima, pa se lako uklapaju u svaki dekor. Dodatna prednost je njihova jednostavnost montaže i održavanja, što ih čini praktičnim izborom za moderne domove. Sa klik-klak krevetima, ne morate žrtvovati stil zarad funkcionalnosti ili obrnuto; ovi kreveti savršeno kombinuju oba aspekta.

Vodič za Kupovinu: Kako odabrati pravi klik-klak krevet

Pri izboru klik-klak kreveta, nekoliko ključnih faktora će vam pomoći da donesete pravu odluku. Prvo, razmotrite mehanizam sklapanja. Kvalitetan mehanizam garantuje lako rukovanje i dugotrajnost kreveta. Pobrinite se da je mehanizam čvrst i da se može lako manipulisati. Drugo, materijal izrade je od suštinskog značaja. Birajte između čvrstih drvenih ili metalnih okvira koji obećavaju stabilnost i dugovečnost. Što se tiče presvlaka, one treba da budu ne samo privlačne već i izdržljive. Tkanine kao što su mikrofibra ili koža su popularne opcije zbog svoje izdržljivosti i lakoće održavanja.

Takođe, razmislite o dimenzijama kreveta kada je otvoren kao i kada je zatvoren. Proverite da li dimenzije odgovaraju prostoru koji imate na raspolaganju, kao i da li će krevet u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe za spavanjem. Ne zaboravite na udobnost madraca. Iako klik-klak kreveti možda nisu namenjeni za svakodnevno spavanje, važno je da dušek pruža dovoljno podrške i komfora za povremenu upotrebu.

Poslednje, ali ne manje važno, uporedite cene i karakteristike različitih modela. Ponekad, dodatne funkcije kao što su prostor za odlaganje ispod kreveta ili podesivi nasloni mogu pružiti dodatnu vrednost. Uverite se da dobijate najbolji mogući kvalitet za vaš budžet.

IKEA ponuda Klik-Klak kreveta

Zamislite sofisticiranu, tamnosivu sofu koja se lako pretvara u udoban krevet – upoznajte IKEA FRIHETEN. Ovaj trosed nije samo mesto za opuštanje tokom dana, već krije i praktičan prostor za skladištenje ispod sedišta, idealan za sve te stvari koje želite da sakrijete, od posteljine do knjiga. Kad god vam zatreba dodatni krevet, FRIHETEN se brzo i lako transformiše, spremno dočekujući goste ili pružajući vam dodatni prostor za odmor. Njegov čist i jednostavan dizajn odlično se uklapa u bilo koji moderan enterijer, čineći ga savršenim izborom za male stanove ili multifunkcionalne sobe. Sa svojom robustnom konstrukcijom i pametnim dizajnerskim rešenjima, FRIHETEN je pravi primer kako stil može ići ruku pod ruku sa funkcionalnošću.


IKEA FRIHETEN Klagshamn savršeno balansira između stila i funkcionalnosti. Ova tamnosiva ugaona sofa sa skladišnim prostorom je pravo rešenje za svaki dom. Ne samo da nudi udobno sedište tokom dana, već se lako pretvara u prostrani krevet za noć. Dodatan plus je skladišni prostor ispod sedišta, idealan za čuvanje svega od posteljine do sezonske odeće.

Opremljena naddušekom koji se tokom noći koristi za dodatnu udobnost, a danju se može uviti u funkcionalni jastuk za naslon, FRIHETEN Klagshamn dodaje još jedan nivo praktičnosti. Njen jednostavan, ali elegantan dizajn čini je savršenim izborom za moderno opremljene prostorije, a njena robustna konstrukcija obećava dugogodišnju upotrebu.

Ponuda Klik-Klak kreveta u Simpu

Model Rita je idealan za manje prostorije i pruža visok nivo multifunkcionalnosti. Opremljen je mehanizmom za lako pretvaranje iz kauča u krevet, s metalnim ramom i latofleks letvicama, kao i ugodnim dušekom. Posebna karakteristika je prostor za odlaganje posteljine, što dodatno povećava njegovu praktičnost. Dostupan je u raznim materijalima, omogućavajući vam da ga uskladite s ostalim nameštajem.


Mojca krevet je poznata po svojoj udobnosti i univerzalnosti, odlična za svakodnevnu upotrebu u različitim vrstama domova, uključujući apartmane za izdavanje. Ovaj model se lako pretvara u veliki krevet dimenzija 200 x 170 cm, idealan za spavanje dve osobe. Uz presvlaku koja se može skidati, održavanje je jednostavno i praktično.


Fiona krevet je dizajnirana da maksimalno iskoristi prostor, služeći kao dnevni i noćni nameštaj. Prostran je i udoban, s mehanizmom koji uključuje metalni ram sa latofleks letvicama. Opremljen je takođe i dodatnim prostorom za odlaganje, što ga čini idealnim za porodične domove, studentske stanove i turističke objekte.


Nevena klik-klak krevet se ističe svojim velikim dimenzijama i komforom, pogodna za visoke osobe. Presvlaka sa ukrasnim štepovima doprinosi vizuelnom identitetu i udobnosti, a lako se skida za održavanje. Uz dodatne dekorativne jastuke i kutiju za odlaganje, Nevena pruža izuzetnu funkcionalnost i estetiku.


Maja krevet je kompaktan i praktičan model, savršen za manje prostorije kao što su dečje sobe ili sobe za goste. Lako se transformiše iz sedišta u krevet za spavanje dve osobe. Uz unutrašnjost od žičanog jezgra i standardne poliuretanske pene, Maja pruža odličan balans između udobnosti i praktičnosti.

Ovi modeli od Simpa nude širok spektar opcija koje mogu zadovoljiti različite potrebe i ukuse, uz mogućnost personalizacije boja i materijala kako bi se savršeno uklopili u vaš prostor.